Zajedno u akciju: “Očistimo Srbiju”

0
2031

Projekat Udruženja TERRA`S Zajedno u akciju: ”Očistimo Srbiju” deo je velike kampanje Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja pod nazivom „Očistimo Srbiju”. Partnersko udruženje na ovom projektu je Centar za razvoj dečijih interesovanja „Plava Planeta”.

Prisustvo divljih deponija jedan je od ekoloških problema u svim gradovima Srbije, pa i u Subotici, a posledica je nedovoljno razvijene infrastrukture, ali i loših navika i nedovoljne brige za okolinu.

Urednost i čistoća grada ne zavise samo od rada nadležnih službi već umnogome i od kulture ponašanja njegovih građana. Dok neki opravdanje za bacanje otpadaka po ulici nalaze u nedostatku korpi za njihovo odlaganje, drugi pak, smatraju da je glavni problem nedovoljno razvijena ekološka svest kod pojedinaca.

Cilj ovog projekta je motivacija što većeg broja građana za učešće u procesu čišćenja prostora, odnosno sanacije divljih smetlišta, kao i saradnja sa komunalnim službama.

Razumevanje, učešće i šira podrška javnosti, od presudne je važnosti za uspeh projekta, a rast društvene i lične odgovornosti svih učesnika u oblasti životne sredine, preduslov je podizanju kvaliteta življenja.

 

Opšti cilj projekta:

Podizanje nivoa svesti o problemu otpada kao ozbiljnom zagađivaču životne sredine, kao i animiranje i podsticanje šire javnosti za učešće u akciji „Očistimo Srbiju”.

 

Specifični ciljevi:

 1. Povećati nivo svesti javnosti o značaju adekvatnog odlaganja otpada u cilju smanjenja postojanja divljih deponija i zaštite životne sredine;
 2. Promovisanje akcije „Očistimo Srbiju” putem medijske i javne kampanje i animiranje što većeg broja građana – volontera za učešće u istoj;
 3. Čišćenje divljih deponija, te uređenje dvorišta na području Subotice i okoline;

 

Glavne aktivnosti:

 1. Medijska kampanja
 2. Javna i internet kampanja
 3. Akcija uređenja javnih površina

 

Ciljne grupe:

 1. Učesnici u akciji (volonteri): 4.000
 2. Javnost (stanovnici Subotice): 50.000
 3. Mediji: 20 novinara

 

Lifleti:

 1. Očistimo Srbiju 1
 2. Očistimo Srbiju 2
 3. Očistimo Srbiju 3

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde