U staroj staklari u Pančevu nisu nađene opasne materije, nastavlja se sa detaljnom kontrolom

0
715
U objektu stare staklare u Pančevu, gde je 15. marta 2021. godine izbio požar, nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota, izjavila je večeras ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.
– Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu – rekla je ministarka Vujović.
Prema njenim rečima, kako su predočili nadležni inspektori, danas se zapalio pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladištene ostale vrste sredstava za ishranu bilja. Požar je izbio u 17.30 časova, a uzrok za sada nije poznat. Staru staklaru kupila je kompanija Promist iz Novog Sada.
Izvor: www.ekologija.gov.rs/lat/saopstenja/vesti/vujovic%3A-u-staroj-staklari-u-pancevu-nisu-nadjene-opasne-materije-nastavicemo-sa-detaljnom-kontrolom

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde