TERRA’S na Novosadskom poljoprivrednom sajmu

0
1560

Oko 140.000 posetilaca obišlo je od 15. do 21. maja 2018. godine 85. Međunarodni  poljoprivredni sajam u Novom Sadu na kojem je bilo oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja, među kojima i Udruženje TERRA’S. Na štandu su se predstavili organski proizvodi sa biofarme “Mamužić” iz Ljutova poput brašna od više vrsta žitarica, integralnog brašna, semena ječma, suncokreta i sl. Pažnju posetilaca privukla je testenina od organske spelte preizvodene na gazdinstvu Sabolča Tružinskog iz Bačke Topole, kao i čajevi i začinsko bilje sa Bio-farme Janoša Faraga iz Oroma. Svoj program organskih artikala prezentovalo je proizvodno-trgovinsko preduzeće Beyond iz Niša. Osnovano je 2000. godine kao skromna prodavnica zdrave hrane, sa idejom da svojom delatnošću služi svima koji teže i nastoje da žive zdravije. U međuvremenu je preraslo u složeno preduzeće, koje je svoju delatnost dopunilo proizvodnjom, uvozom i distribucijom i organske hrane.

Na štandu Udruženja TERRA’S predstavio se i njihov član “Eko dar” iz Apatina sa organskim supstratom od kalifornijskih glista, kao i organo–mineralnim tečnim đubrivom humusni nektar. Posetioci su imali priliku da se upoznaju preko lifleta i sa ostalim članovima Udruženja TERRA’S, posebno preko kojih distributera mogu nabaviti organske proizvode, kao što su “Zdravologija” iz Novog Sada ili “Bio Pijaca” iz Subotice.

Mogućnost da se TERRA’S predstavi na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji obezbedila je podrška Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. A zahvaljujući projektu “Organic Bridge – Organski most” koji se realizuje u okviru Interreg – IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, 15. maja je upriličen Organik info-dan. Posetioci su uz degustaciju jela pripremljenih od organskih sirovina, bili informisani kako izgleda znak koji dokazuje da je u pitanju sertifikovan proizvod.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde