Šestogodišnjica rada obeležena sadnom drveća

0
1240

Regionalni Arhus centar u Subotici nastao je pre šest godina potpisivanjem Memoranduma o saradnji između resornog ministarstva, Gradske uprave Subotica i Otvorenog univerziteta pod pokroviteljstvom Misije OEBS u Srbiji. Jedan je od ukupno pet Arhus centara u Srbiji, koji imaju ulogu u primeni Zakona o Arhuskoj konvenciji u praksi: pravo na informisanje, na učešće u odlučivanju i pravu na pravnu zaštitu u oblasti životne sredine.

Povodom obeležavanja godišnjice od osnivanja, 10. maja 2017. godine, u dvorištu vrtića „Školica“ zasađeno je simbolično šest sadnica iz Goranskog rasadnika. U akciji sadnje, pored mališana i njihovih roditelja, učestvovali su predstavnici resornog ministarstva, kao i kolege iz novosadskog i beogradskog Arhus centra, Udruženja Kobre iz Niša i GMOptimist iz Gornjeg Milanovca.

Zahvaljujući se svima na podršci, rukovodilac subotičkog Arhusa, Snježane Mitrović, je rekla da su zasađene po dve sadnice za svaka od tri stuba Arhuske konvencije, te navela da se nada da će uz negu mališana, sve sadnice opstati, a tako i primena zakona u praksi.

 

Medijska arhiva:

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde