Seminar za organske farmere

0
1483

U ponedeljak, 26. februara 2018. godine održan je prvi od deset planiranih seminara Udruženja TERRA’S na temu organske proizvodnje koji će biti realizovani u narednih godinu dana u sklopu projekta “Organski most“. U pitanju je IPA prekogranični program Hrvatska – Srbija, započet polovinom prošle godine i biće završen u junu 2019. godine. Cilj projekta je da se unapređenjem uzgoja organskih proizvoda podstaknu privredne i preduzetničke aktivnosti kako bi se razvilo tržište organskih proizvoda.

Seminar je bio namenjen onima koji se bave organskom proizvodnjom, a teme koje su obrađene tiču se potreba proizvođača organskih proizvoda kojima najviše nedostaju saveti vezani za plasman robe. Predavanja agronoma Mirjane Jovanović Dragojlović i Bojane Lendvaji Vignjević, su bila interaktivna, te su osim postavljanja pitanja, farmeri davali i predloge za poboljšanje uslova njihovog rada.

Tako su predložili da se TERRA’S uključi u izradu Zakona o sezonskim radnicima, imajući u vidu da je u organskoj poljoprivredi dominantan manuelni rad. Takođe, su izrazili želju da se na jednom od narednih seminara uvrsti tema u vezi sa Zakonom o zadrugama, jer ne odustaju od ideje da se udruže, shvatajući da jedino tako mogu biti održivi.

Medijska arhiva:

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde