Panel diskusija o Konceptu upravljanja otpadom u Subotičkom regionu

0
622

Udruženje TERRA’S i Regionalni Arhus centar Otvorenog univerziteta Subotica preko projekta “Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu, zajedno!” podržanog od strane Gradske uprave Subotica organizuju Panel diskusiju na temu: „Koncept upravljanja otpadom u Subotičkom regionu i Zelena agenda EU za Zapadni Balkan“ koja će se održati u utorak, 20. jula 2021. godine sa početkom u 11 časova u “Maloj gostioni – Elitte Palić” na Paliću, u okviru debatnog programa 28. Festivala evropskog filma Palić 2021.

Naime, jedan od izazova u zaštiti životne sredine sa kojima se Subotica, ali i cela Srbija susreću, jeste nizak nivo upravljanja otpadom. I pored usvajanja planova, te probnog rada Regionalne deponije Subotica, još uvek se ne zna kada će ovaj proces zaživeti. Na skupu će se pokušati odgovoriti i na još neka pitanja kao što su: kako će se organizovati selekcija otpadа, kada će započeti rekultivacija gradske deponije u Subotici, ali i koliko je otpad kao tema interesantna filmskim stvaraocima.

Panelisti:

  • Mirjana Todorović, samostalni savetnik  za upravljanje otpadom i otpadnim vodama, Ministarstvo zaštite životne sredine;
  • Svetlana Marušić, viši savetnik za čistiju proizvodnju, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine;
  • Žika Reh, šef Službe za zaštitu životne sredine i održivog razvoja Gradske uprave Subotica;
  • Dr Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije Subotica;
  • Nikola Jovičić, rukovodilac Radne jedinice “Planiranje i razvoj”, JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica
  • Igor Toholj, selektor eko-dokumentarnih filmova ECO DOX programa Palićkog festivala.

Zbog ograničenog broja učesnika, svi zainteresovani mogu da prijave učešće najkasnije do ponedeljka 19. jula 2021. godine na e – mail: terras@openunsubotica.rs  ili kontakt osobi Maji Janković na telefon broj          069 548 31 88 ili 024 554 600/ lokal 123.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde