Palić čistiji nego pre

0
1604

Za drugi mesec sprovođenja javnog rada, „Uređivanjem do očuvanja prirode“, 27. septembra 2017. godine od strane Udruženja TERRA’S, organizovana je akcija sakupljanja otpada iza picerije „Jahting klub“ koja se nalazi u Parku prirode Palić. Na navedenoj lokaciji nije bilo količinski puno otpada, a smeće koje je nađeno razvrstano je u tri posebne plastične vreće (plastika, limenke i mešani otpad). S obzirom da je skupljena manja količina otpada, reciklabilni otpad nije trasnportovan operateru i odlučeno je da se isti spoji sa otpadom sakupljenim u okviru sledeće akcije koja će biti u oktobru kada će partner na projektu, Eco Fenix B Team, izmeriti i otkupiti otpad.

Iako i dalje nema organizovanog odvoženja otpada, kao ni dovoljno kontejnera i kanti za odlaganje smeća, za pohvalu je rad preduzeća „Park Palić“, koje kontinuirano uređuje javnu površinu: redovno se sakuplja smeće, kosi trava i korov u samom Parku. Ovo je posebno važno zbog blizine obale jezera, kao i zaštićenih prirodnih područja, ali i Palića koji slovi za poznatu turističku destinaciju.

U toku prvog meseca sprovođenja javnog rada osmišljen je anketni upitnik za poljoprivrednike i preduzeća, a iste ankete su sprovedene ovog meseca sa poljoprivrednicima na Hajdukovu, čija se imanja nalaze u blizini jezera Palić i Ludaš. Na kraju projekta biće sumirani rezultati i moći će da se „izvuku“ informacije i podaci koji će biti od koristi lokalnoj samoupravi, kao i komunalnim preduzećima, ali i upravljaču JP „Palić-Ludaš“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde