Nova publikacija – Organska poljoprivreda u Srbiji 2020.

0
951

Nacionalna asocijacija “Srbija Organika” je izradila novu publikaciju “Organska poljoprivreda u Srbiji 2020”. Kako je u njoj navedeno studija pruža sveobuhvatni pregled stanja organske proizvodnje u Republici Srbiji sa osvrtom na prethodni razvoj, stanje, trendove, mogućnosti, izazove i pretnje. Ove godine se navršava dvadeset godina od donošenja i primene prvih propisa o organskoj proizvodnji, deset godina od donošenja važećeg Zakona o organskoj proizvodnji koji je pripreman u skladu sa propisima Evropske unije, ali i tri decenije od prvih koraka razvoja nevladinog sektora koji je bio i ostao važna karika sektora organske proizvodnje u Srbiji.  U novom izdanju su identifikovane najvažnije okolnosti i promene, opisan trenutni status organske proizvodnje u Srbiji i data procena budućih izazova i prilika.

U publikaciji se navodi da su se u 2020. godini navršile tri decenije od još jednog ne manje značajnog događaja u razvoju organske proizvodnje u Srbiji, koji se beleži kao početak razvoja nevladinog sektora, a započinje osnivanjem udruženja Terra’s u Subotici. Osnivanjem Terra’s-a organska proizvodnja u Srbiji dobija zamah, počinju intezivne razvojne aktivnosti i u narednim decenijama je nevladin sektor ostao važna pokretačka i razvojna karika organske proizvodnje u Srbiji.

Širu informaciju i preuzimanje elektronske verzije publikacije na: https://serbiaorganica.info/nova-publikacija-organska-proizvodnja-u-srbiji-2020/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde