Međunarodni festival organskih proizvoda 17. BIOFEST od 6. do 7. oktobra 2021.

0
267

U organizaciji Udruženja TERRA’S i Otvorenog univerziteta Subotica u sredu i četvrtak, 6. i 7. oktobra 2021. godine, održaće se  17. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST. Manifestacija je nastala sa ciljem da se promoviše organska proizvodnja sa aspekta održivog razvoja i zdravlja ljudi.

Ovogodišnji akcenat je dat na Evropski i Zeleni plan za Zapadni Balkan, te je predviđena konferencija na temu: „Izgradnjom saradnje i udruživanjem znanja i resursa do razvoja organske proizvodnje za zelenu budućnost regiona”. Osim uživo, omogućeno je onlajn, preko zoom aplikacije, praćenje skupa i seminara u sredu, 6. oktobra od 11, odnosno 14 časova.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/89435018994?pwd=dnlPSDZ0SWUyVkJPN1Y0WUxlakdodz09

Meeting ID: 894 3501 8994                             Passcode: 468299

Osnovno usmerenje manifestacije je jačanje kapaciteta organskih farmera i obezbeđivanje uslova za siguran plasman, te  je i ove godine predviđena izložba na kojoj će se predstaviti ne samo proizvodi iz Srbije, već iz regiona. Od epidemiološke situacije će zavisiti dolazak izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Moguća je kupovina pojedinih proizvoda, a izložba je otvorena od 10 do 18 časova u prizemlju na drugom ulazu Otvorenog univerziteta Subotica. Iskoristiće se prilika da se javnost upozna sa znakom i prepoznavanjem organski sertifikovanog proizvoda.

Ove godine se akcenat daje na edukaciju putem seminara organskih proizvođača na temu značaja brendiranja i marketinga, kao i mogućnosti koje pruža uvođenje turističkog sadržaja na održivost farme. Tako je drugog dana manifestacije, 7. oktobra,  planirana studijska poseta porodičnoj vinariji „Petra“ na Paliću koja se bavi organskom proizvodnjom zasada vinove loze i „Rokinom salašu“ na Hajdukovu kao uspešan primer razvoja agro-etno turizma na Ludaškom jezeru.

Pokrovitelji: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Subotica uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Evropske unije, Organik Control Sistem, Eco Fenix B Team i Agencija Panonreg.

Medijska podrška: TV Subotica, Yu eco rtv i www.subotica.info.

Kontakt osoba: Snježana Mitrović

024 554 600 lokal 123 ili 063 73 75 361 – e-mail: terras@openunsubotica.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde