FORMIRANA RADNA GRUPA ZA UNAPREĐENJE ORGANSKE PROIZVODNJE U VOJVODINI

0
332

Na inicijativu Čedomira Božića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo osnovana je Radna grupa za unapređenje mera podrške za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini koja je promovisana na 88. sajmu poljoprivrede u Novom Sadu 21. septembra 2021. godine kada je održana panel diskusija na temu razvoja organske proizvodnje.

Tom prilikom su se predstavili članovi, koji imaju zadatak da sačine preporuke sa predlogom novih mera usklađenim sa postojećim koje su realizovane od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a koje se odnose na proizvođače u sistemu organske poljoprivrede u skladu sa strateškim dokumentima: Plan za razvoj organske proizvodnje u Srbiji za period 2021-2026. i Akcionog plana razvoja organske poljoprivredne proizvodnje u Vojvodini od 2020. do 2025. godine.

Radna grupa je formirana na period od tri godine, a članovi su: Mladen Petriš, v.d. pomoćnik pokrajinskog sekretara za razvoj organske proizvodnje u AP Vojvodini, prof. dr Vladislav Zekić, Univerzitet u Novom Sadu Poljoprivredni fakultet, Petar Radić, Zadružni savez Vojvodine, Đorđe Krkljuš, Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Tanja Vujanov, Vojvođanski organski klaster, Nenad Novaković, Organic Control System, Nada Letić, Udruženje „Organski sad Novi Sad“. Članica je i  Snježana Mitrović, ispred Otvorenog univerziteta Subotica koji je zajedno sa Udruženjem TERRA’S učestvovao u izradi plana razvoja organske poljoprivredne proizvodnje u pokrajini i po kojem je i bilo predviđeno osmišljavanje modela za praćenje primene ovog dokumenta u praksi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde