Usvojen Izveštaj o stanju životne sredine u Srbiji za 2019. godinu

0
958

U ponedeljak, 8. marta 2021. godine, u Maloj sali u Domu Narodne skupštine, održana je Četvrta sednica Odbora za zaštitu životne sredine na kojoj je razmatran Izveštaj o stanju životne sredine u Republici Srbiji za 2019. godinu, koji je podnela Vlada.

Sednicom je predsedavao predsednik Odbora dr Ljubinko Rakonjac. Pored poslanika, članova Odbora za zaštitu životne sredine, sednici su prisustvovali i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine na čelu sa direktorom Filipom Radovićem, predstavnica Ministarstva, pomoćnik ministra Aleksandra Imširagić Đurić, članovi nevladinog sektora itd.

Izveštaj za pomenuti period je predstavio gospodin Filip Radović, koji je govorio o svakoj tematskoj celini životne sredine posebno. Posebno je naglašena potreba za daljim unapređenjem izveštavanja, kao i širenjem informacija i podataka prema svim zainteresovanim stranama. Članovi Odbora usvojili su Izveštaj o stanju životne sredine u Republici Srbiji za 2019. godinu.

Vlada Republike Srbije je 28. januara 2021. godine donela Zaključak (05 broj: 353-551/2021) kojim se prihvata Izveštaj o stanju životne sredine u Republici Srbiji za 2019. godinu koji je pripremila Agencija za zaštitu životne sredine.

Izveštaj daje prikaz stanja životne sredine u Republici Srbiji u 2019. godini na bazi dostupnih podataka, što predstavlja indirektno uvid u ostvarenje ciljeva i mera politike zaštite životne sredine koji su definisani strateškim i planskim dokumentima, kao što su Nacionalni program zaštite životne sredine i Nacionalna strategija održivog razvoja. Zbog toga je Izveštaj istovremeno i osnov za procenu stanja u ovoj oblasti u narednom periodu. Ocena stanja životne sredine za 2019. godinu bazirana je, kao i prethodnih godina, na indikatorskom prikazu, a prema tematskim celinama iz Nacionalne liste indikatora zaštite životne sredine. Izveštaj možete preuzeti sepa.gov.rs/download/Izvestaj_2019.pdf.

Izvor: Agencija za zaštitu životne sredine – Ministarstvo zaštite životne sredine (sepa.gov.rs)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde