U septembru u Banjaluci BIOFEST, priznavanje nacionalnih sertifikata za organsku proizvodnju

0
397

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dogovorio se juče, kako se navodi u obaveštenju ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprvrede Republike Srbije, sa ministrom poljoprivrede Republike Srpske, Borisom Pašalićem, o međusobnom priznavanju nacionalnih sertifikata za organsku proizvodnju. Postignuti dogovor će proizvođačima organske hrane značajno olakšati  plasman svojih proizvoda kako na teritoriji Srbije, tako i u Republici Srpskoj.

Na sastanku dva ministra održanom 17. maja 2021. godine dogovorena je i zajednička organizacija BIOFEST-a u septembru u Banjaluci u cilju boljeg povezivanja proizvođača i trgovaca organskim proizvodima, ali i daljem jačanju njihovog plasmana robe na dva tržišta. Proizvodnja organske hrane predstavlja jedan od najprofitabilnijih sektora poljoprivrede i sve je više tražen na najplatežnijim svetskim tržištima od SAD-a i Skandinavije do zemalja Bliskog Istoka. Upravo je na tim prostorima organska hrana iz Srbije prepoznata kao visokokvalitetna zbog čega su naši proizvođači sve zastupljeniji na njima.

Izvor: https://www.poljoprivrednik.net/5958-u-septembru-u-banja-luci-biofest-priznavanje-nacionalnih-sertifikata-za-organsku-proizvodnju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde