Josip Mamužić – Ljutovo

josip-mamuzic

Josip Mamužić iz Ljutova kod Subotice,  je 2003. godine odlučio da se bavi organskom proizvodnjom. Počeci nisu bili laki, ali danas ima 19 hektara koji su sertifikovani pod organskom proizvodnjom, a zastupljeno je povrtarstvo, voćarstvo i ratarstvo. Biofarma Mamužić je prva farma u Srbiji koja je uvela evropske standarde, karakteristike za ovu farmu, osim kvaliteta, jeste uzgoj i prerada žitarica i njihovo ljuštenje, kao i proizvodnja pšeničnog, ječmenog, ovsenog, raženog i kukuruznog brašna, naravno organskim putem. Proizvodi najviše brašno od više vrsta žitarica, integralno brašno, pasterizovana cvekla, sok od cvekle, sušena začinska paprika, kiseli kupus ribanac, kiseli kupus u glavicama

Njihova polja presecaju eko-koridori sa cvetnim vrstama a sve bioagrotehničke mere koje se primenjuju ostvaruju, uz kvalitetnu i bezbednu raznovrsnu hranu, i očuvanje prirodne raznolikosti i povoljne uslove za rast biljaka.Na salašu Mamužić uvek su prisutna i eksperimentalna polja, ispitivanje novih metoda i sorti u organskoj proizvodnji. Salaš često posećuje veliki broj stručnjaka i poljoprivrednika zainteresovanih za organsku proizvodnju, pa se na njihovom imanju održava edukacija za brojne posetioce.

Porodica Mamužić je jedna od najstarijih i najboljih sertifikovanih organskih proizvođača, koja je poznata i po gajenju starih populacija crnog i belog luka, zatim organskog semena povrća i odlične začinske paprike, mrkve i krompira. Sertifikaciona kuća: OCS, Subotica.

Kontakt:
Mamužućev put 68, Ljutovo
064/11-968-26
biofarmamamuzic@gmail.com