Janoš Farago – Orom

janos-farago-bFarago Janoš je sa suprugom Irmom 2004.godine započeo razvoj organske proizvodnje i svojih proizvoda. Površina proizvodnje se prostire na 12ha. Proizvodi su ručno rađeni začini i čajevi. Biljna proizvodnja čini začinsko i aromatično bilje.

U Nemačkoj je stekao zvanje doktora alternativne medicine, ali pošto ga je proizvodnja više interesovala, odlučio se za proizvodnju lekovitog bilja. Nakon izvesnog vremena proizvodnji lekovitog bilja dodao je i proizvodnju začina, semena i povrća. Svoje prozvode obrađuje ručno kako bi isti mogli biti oslobođeni od stabljike, prašine i korova. Među njihovim proizvodima se mogu naći proizvodi koji imaju jako dobro dejstvo na jetru, žuč, želudac, jačaju imunitet, čiste organizam.

Pored brojnih začinsko-lekovitih vrsta kao što su: beli slez, neven, matičnjak, bosiljak, estragon, hajdučka trava, kopriva, origano, majčina dušica, vranilova trava, miloduh, timijan, sitnolisna lipa, rabarbara i zova, oni proizvode seme i ulje iz uljane tikve, zatim mungo i azuki pasulj, lan, kukuruz i ječam. Sertifikaciona kuća: OCS, Subotica.

Kontakt:
Veliki put 212, Orom
064/34-36-326
janos.farago@gmx.de