Izveštaj o (ne)napretku Srbije – Poglavlje 27

Udruženje TERRA’S u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica poziva sve zainteresovane na prezentaciju izveštaja „Poglavlje 27 u Srbiji: Izveštaj o (ne)napretku”, u utorak, 12. juna 2018. godine sa početkom u 11 časova, u Zelenom salonu na prvom spratu Otvorenog univerziteta Subotica.

Stanje životne sredine u Srbiji u svim aspektima zahteva ulaganje daleko više novca, a samim tim i više političke volje – jedan je od ključnih zaključaka najnovijeg “Izveštaja iz senke” Koalicije 27, koja prati i objavljuje kritički osvrt na napredak Srbije u pripremama za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji u delu koji se odnosi na Poglavlje 27, to jest životnu sredinu.

Ovo je četvrti izveštaj koji obuhvata period od novembra 2016. do februara 2018. godine. Izradila ga je Koalicija 27 osnovana 2014. godine od strane više organizacija sa ciljem da zajednički prate i doprinose procesu usklađivanja i primene politika i propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske Unije u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Kao predstavnik Koalicija 27, izveštaj (https://www.mis.org.rs/sr_lat/publikacije/) će prezentovati, Nataša Đereg, direktorica Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR.

Na skupu će biti reči i o zajedničkom projektu koje Udruženje TERRA’S realizuje sa Mladim istraživačima Srbije u okviru “Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)” Regionalnog centra za životnu sredinu, Kancelarije u Beogradu.