Izložba fotografija o jezerima Palić i Ludaš

0
1504

Posetoci ECO DOX programa ekoloških dokumentarnih filmova 25. Festivala evropskog filma Palić 2018.  i ovaj put će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija: „Prošlost, sadašnjost i budućnost Palićkog i Ludaškog jezera“, treću poredu koja se svake godine proširuje novim. Autori, Mišel Rohman i Nikola Tumbas, pokušavaju da dočaraju istorijat ovih jezra u proteklih više od sto godina: procvt krajem 19. veka, sledi Palić pre i posle neuspele sanacije sedamdesetih godina 20. veka, zatim bliska prošlost sa fotografijama političara koji su vodili Palićko jezero pogrešnim putem izmuljavanja do nedavnih gradskih čelnika čija saradnja sa strukom je rezultirala strategijom i izradom projekta sanacije Palića i Ludaša što finansijski podržava i Vlada Nemačke preko KfW banke. Postavka je ove godine upravo dopunjena sa novim fotografijama koje prate pripremne aktivnosti neophodne za početak realizacije projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“.

Izložba je postavljena u prostorijama Filmskog kluba „Orient“ u prizemlju Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, a za posetioce otvorena od nedelje, 15. jula do petka, 20. jula 2018. godine od 16 do 20 časova.

Postavku fotografija organizuje Regionalni Arhus centar Otvorenog univerziteta Subotica, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde