Degustacija i predavanje o organskoj hrani

0
1187

Sedmi Organik info dan održan je 17. oktobra 2018. godine u okviru dvodnevne manifestacije 14. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST na kojoj je prema proceni organizatora, bilo je više stotina posetilaca i učesnika iz naše zemlje i inostranstva. Organik info dan je održan u sklopu izložbe organskih proizvoda. To je, inače, jedna od aktivnosti Udruženja TERRA’S preko projekta “Organic Bridge – Organski most” kojima su partneri iz Srbije Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS), a sa hrvatske strane Grad Valpovo i Tera Tehnopolis iz Osijeka. Upriličeno je i predavanje na kojem su pored građana, prisustvovali učenici srednje Ekonomske i Politehničke škole iz Subotice, kao i Poljoprivredne škole iz Bačke Topole, te studenti budući nutricionisti, koji pohađaju Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Dipl. agronom, Nenad Novaković, ekspert u oblasti organske proizvodnje ih je upoznao sa znakom organskog proizvoda i po čemu se organska razlikuje od konvencionalne, dok je o principima pravilne ishrane govorila, dr Karolina Berenji, iz Zavoda za zaštitu zdravlja Subotica. Pre predavanja imale su priliku da degustiraju namirnice od organskih sirovina sa Organik trpeze a’la TERRA’S, koju su učenici, prehrambreni tehničari Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, obogatili svojim kolačima i pecivima, spravljenih od organskih sirovina.

Ovoga puta Organik info danu su prisustvovali i partneri iz Hrvatske, a sa Centrom za razvoj ekološke proizvodnje iz Valpova Udruženje TERRA’S je potpisalo Memorandum o saradnji s ciljem unapređivanja aktivnosti, naročito na polju praćenja ekološke proizvodnje i ruralnog razvoja, zatim u razmeni znanja i primera dobre prakse, te inteziviranje projekata od zajedničkog interesa.

Na posebno brendiranom pultu posetiocima su bili dostupni edukativno-promotivni materijali i priručnici iz oblasti organske proizvodnje, poput lifleta o projektu “Organski most”.

Medijska arhiva:

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas upišite Vaše ime ovde