Antal Cindel – Bajmok

antal-cindelU Bajmoku u selu nalazi se domaćinstvo organskog proizvođača Antala Cindela. Ovaj vredni domaćín, elektrotehničar automatike po struci, pored 200 jutara zemlje, koje obrađuje u konvencionalnoj proizvodnji, pre devet godina došao je na ideju da započne sa nekim novim pristupom u proizvodnji žitarica, voća i povrća. Tako je svoje poljoprivredne površine polako konvertovao u organske, pa danas gaji beli i žuti kukuruz, uljanu tikvu golicu, pšenicu, soju, ali i sve traženiju vrstu pšenice-speltu sa kojom ostvaruje dobre prinose.

Pored svih ideja i inovacija koje uvodi na svoje gazdinstvo, Antal je i predsednik udruženja uzgajivača svinja u Bajmoku i uvek je raspoložen za nove poduhvate i nova usavršavanja.

Antal naglašava da je za takav poduhvat potrebna jaka volja i želja za onim što radite, jer se organska proizvodnja daleko razlikuje od konvencionalne proizvodnje.Porodica Cindel svoje organske proizvode sa organskih polja plasira na domaće tržište  pa se njihovi proizvodi mogu naći na pijaci u Bačkoj Topoli, Novom Sadu i Beogradu.

U nadi da će se prepoznati značaj organske poljoprivrede i u našoj zemlji, vredni domaćin iz Bajmoka sprema se za realizaciju novih ideja.

Kontakt:
Mažuranićeva 13, Bajmok
062/22-66-90
cinol@endel.rs